ফাতিমা-আজিম মেমোরিয়াল এন্ড এডুকেশনাল স্কলারশিপ

Invitation for FAME Scholarship

For the undergraduate students of Faculty of Agriculture, SAU

In the loving memories of his late parents, Dr. Masud Parvez, an ex-student and ex-Faculty (Department of Agronomy) of Sher-e-Bangla Agricultural University (SAU), Dhaka, Bangladesh has introduced FAME (Fatima-Azim Memorial & Educational) Scholarship at the SAU in 2016. FAME Scholarship is open to any financially needy but meritorious fulltime undergraduate student of the Faculty of Agriculture, SAU.

The Awarding Committee of the FAME Scholarship is currently inviting applications from the eligible candidates as per following terms and conditions:

Eligibility: Undergraduate student of level 1 or 2 or 3 of the Faculty of Agriculture, SAU.

Financial Status: Financially needy as per certificate from appropriate authority such as Union parisad chairman/Pourosoba chairman/Word commissioner and of Salary statement of applicants guardian/parents/others (as applicable).

Academic Merit: GPA 3.5 or over in the scale of 4.00 and GPA 4.5 or over in the scale of 5.00 in case of S.S.C. & H.S.C.

Scholarship Amount: @BDT1,000/= (One Thousand Taka) per month paid by Cheque in each month.

Scholarship Number: 2 (Two)

Scholarship Duration: 12 Months from July 2018 to June 2019

Application Procedure:

Intended eligible undergraduate full-time students of the Faculty of Agriculture, SAU are requested to collect application form from the Academic & Scholarship section/Dean office of the Agriculture faculty/SAU website and submit their filled in application form with the contact details and attaching the original copy of the financially needy certificate including source of income & amount of money of parents from appropriate authority. The applicants have to submit with attested copies of the academic results/transcripts (S.S.C., H.S.C. & latest mark sheet of undergraduate level), one passport size photograph to the Office of the Dean, Faculty of Agriculture, SAU.

Any false and misleading information in the application is a punishable offense.

Application Deadline: 31/07/2018

No late application will be considered.

Selection Procedure:

The Awarding Committee of the FAME Scholarship will short-list the applications received and notify to the short-listed candidates for further test or interview. At this stage the originals of the relevant certificates like academic results/transcripts, etc are to be produced.

Inquiries:

Intended eligible students can enquire for any related information about the application procedure or for further information to the Academic & Scholarship section of SAU/Dean office, Faculty of Agriculture, SAU.

The Awarding Committee of the FAME Scholarship wishes GOOD LUCK to all the applicants.

.................

Hari Kamal Das